Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Ζωγραφίζω ιστορίες της Παλαιάς Διαθήκης

Φέτος στα Θρησκευτικά σπαταλάμε ένα ολόκληρο δίωρο την εβδομάδα , σε διάβασμα επιλεγμάνων κειμένων του βιβλίου , συζήτηση πάνω στα αντικείμενα που κάθε φορα αναλύουμε , αλλά φυσικά θα έχουμε και το εικάστικό κομμάτι . Έχω καταλήξει πως με τη διαδικασία αυτή και χωρις να κουράζονται ιδιαίτερα στο μάθημα των Θρησκευτικών , πετυχαίνουμε δύο πράγματα , αφενός να περναει ευχάριστα η ώρα , αφετέρου να τους μένουν περισσότερες λεπτομέρειες στο μυαλό . Κι αυτό επειδή , δημιουργώντας ομάδικά , ανατρέχουν και στο βιβλίο για περαιτέρω πληροφορίες ,συζητούν μεταξύ τους , βρ'ισκουν εναλλακτικούς τρόπους για την απόδοση της ιστορίας, εκφράζονται καλύτερα.
Στην τρίτη ενότητα των Θρησκευτικών με τον τίτλο "Σπουδαία παιδιά" ασχοληθήκαμε με τρεις ιστορίες της Παλαιάς Διαθήκης ,όπου και σε ομάδες των τεσσάρων , προσπάθησαν να τις αποδώσουν στο χαρτί , όπως εκείνα τις φανταζονταν.
Ο ρόλος μου μόνο καθοδηγητικός υπήρξε σε αυτήν τη διαδικασία , γιατί οι μαθητές όλοι κατάφεραν και συνεργάστηκαν άψογα και πάλι.
"Η γέννηση και η σωτηρία του Μωϋσή " ήταν η ιστορία με την οποία ασχολήθηκαν οι δύο απ.ο τις τεσσερις ομάδες μας και νομίζω πως το αποτέλεσμα ήταν απίθανο.
\
Στο τέλος κάθε ενότητας , κάνουμε μια επιπλέον εργασία , για να ολοκληρώσουμε ό,το έχουμε συζητήσει σχετικά με το θέμα. Στην ενότητα αυτή , θα κάνουμε εργασία , ομαδική και πάλι , με τίτλο "Σπουδαία παιδιά" , αλλά λεπτομέρειες θα έχετε στην επόμενη ανάρτηση .

Η Λογοτεχνία στην τάξη και τρόποι ανάλυσης έργου.

  Σας έχω πει πόσο αγαπώ τη Λογοτεχνία; Κι αν δε σας το έχω πει ακόμα, μάλλον θα το έχετε αντιληφθεί από τα προϊόντα που φτιάχνω και σας δεί...